Rosita är ett familjeföretag som kommer från de avlägsna områdena i norra Norge, ett sant naturmatsföretag - Naturen skapar allt genom balans och harmoni. Detta är det viktigaste du ser när du kommer till Rosita. Allt handlar om ett hållbart liv.
Vår grundsyn är att arbeta med naturen för att skapa högsta kvalitativa, hälsobringande fiskleveroljorna som finns tillgängliga. Detta kan bara betyda vildfångad, rå - och helt obearbetad. Vår flaggskeppsprodukt, Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil, kommer från rikligt med torsk i de orörda norska fjordarna. Oljan frigörs från levern med en gammal, naturlig metod som inte kräver värme eller mekaniska anordningar. Så de känsliga fettsyrorna och naturligt förekommande vitaminerna förblir robusta och intakta.
Torskleverolja finns i flera varianter. Torskleverolja av högst kvalitet - och om ni frågar oss, den enda torskleverolja som är hälsosam att förtära - är så kallad (Extra) Virgin Cod Liver Oil, ofta förkortad som EVCLO eller CLO i näringskretsar.
Förutom de välkända omega-3-fettsyrorna EPA & DHA finns flera andra fettsyror som har en anti-inflammatorisk funktion. D- och A-vitamin ingår. Även spårämnet koppar finns i oljan i en särskild lättupptaglig form, vilket har en mängd funktioner i kroppen - bland annat att balansera oxidativa processer i cellens energiproduktion.